2014-06-02
Nyhet

Macbook Air 13 tum (2014 års modell)

Inga större nyheter på ytan tycks finnas i den ny-gamla uppdateringen av Macbook Air. Men det finns ändå saker att titta närmare på och det gör vi här.

2013 års modell av Macbook Air var inget mindre än en succé. Med de nya styrkretsarna av modell Haswell blev Macbook Air strömsnålare, snabbare och på i princip alla punkter den perfekta bärbara datorn som konkurrenterna försökte kopiera. Vad kan man då förbättra med en uppgraderad version när vi skriver 2014?

En titt på specifikationerna de två årsmodellerna emellan visar i princip inga skillnader över huvudtaget. Åtminstone inte på pappret. Samma integrerade grafikkrets i form av Intel HD 5000, samma typ och hastighet av internminne, samma lagring och samma integrerade nätverksfunktioner för wifi i form av Broadcom BCM4360-kretsen och samma stöd för Bluetooth 4.0. Den enda skillnaden man hittar mellan 2013 års modell och årets är att processormodellerna skiljer sig en aning. I förra årets modell satt det en Core i5 av modell 4250U eller en Core i7-processor i form av 4650U. I årets modell heter dessa istället 4260U för Core i5-processorn medan det för Core i7-processorn är samma processormodell.

Den modell som Apple skickat över är en Core i5-modell på 1,4 gigahertz med fyra gigabyte internminne. Värt att notera är att årets modell liksom förra årets dito bär modellbeteckningen “MacbookAir6,2” så är du ute på begagnatmarknaden gäller det att kolla noga vilken processor som faktiskt sitter i exemplaret du funderar på att köpa.

Efter att uppgraderat testexemplaret till Mac OS X “Mavericks” version 10.9.3 var det dags att dra igång testerna.

Läs resten av denna artikel i det senaste numret av Macpro (magazine). Prenumerera via App Store direkt till din iPhone och iPad!© 2021 Omsoc Publishing AB