2014-07-17
Nyhet

Stephen Elops brev till de 12500 som får sparken

Stephen Elop:

Hello there,

Jag kanske läser in för mycket i hur Stephen Elop, tidigare VD för Nokia och nu chef över Microsofts hårdvara, inleder sitt brev till personalen där han meddelar att 12500 tidigare Nokia-anställda ska få sparken. Men om jag fick ett mail med samma besked som började med “Tjena…” så hade det knappast gjort min dag så vansinnigt mycket bättre. Snarare visar det att det finns en rätt sida och en fel sida av bordet och Elop sitter på den rätta sidan.

Åtminstone just nu – Elop har ju det senaste året inte direkt visat sig vara ett under av smidighet eller taktfullhet så en tanke (som är bara en tanke och inget annat) är att Microsoft låter honom klanta sig om och om igen så de kan sparka ut honom också. En professionell PR-avdelning hade gjort detta brev betydligt snyggare och mer respektfullt.© 2019 Omsoc Publishing AB