2014-08-09
Nyhet

Minskad personal i svenska Apple Store-butiker

Uppdaterad

Tycker du att det är aningen mindre personal i Apples egna butiker i Sverige? Är väntetiderna till Genius Bar inte längre en dag eller två utan en vecka eller mer?

Det kan bero på att Apple helt enkelt skurit ned på personal i sina svenska butiker i Täby Centrum strax norr om Stockholm, i Emporia utanför Malmö och i Väla Centrum i Helsingborg.

De källor jag pratat med pekar på samma sak – butikerna går inte så bra som Apple förväntat sig och personalstyrkan i varje butik, som exempelvis vid öppningen i Täby Centrum var hela 80 personer, har därför skurits ned.

Intresset var stort vid öppningen av butiken i Täby Centrum (se film ovan) medan intresset vid öppningen i Emporia i Malmö var aningen mindre stort men ändå inget att skämmas för.

Apple Store i köpcentrumet Emporia utanför Malmö gapar tom. Bilden är tagen den 9 augusti strax innan lunch.

Butiken i köpcentrumet Emporia gapar oftast tom uppger flera källor. Samma sak gäller butiken i Väla Köpcentrum i Helsingborg. Mina källor talar om att Apple sannolikt överskattat intresset hos de danska kunderna på andra sidan Öresund. Detta i kombination med att den danska kronan tappat i värde mot den svenska dito.

Apple har nu helt stoppat sina butiksexpansioner i Sverige efter de uteblivna försäljningsframgångarna.

Hur stor personalminskningen är i respektive butik finns det ingen uppgift på, det är helt enkelt inget Apple pratar om. Likväl har jag ställt en fråga till Apples PR-folk och återkommer i ämnet om jag får något svar.© 2019 Omsoc Publishing AB