2014-08-13
Nyhet

Prenumerationstjänst för iPad erbjuder barnböcker

Är man småbarnsförälder som undertecknad så är konsumtionen av böcker inte sällan ganska stor. Det brukar i praktiken innebära två saker – antingen springer man på biblioteket ofta eller så köper man böcker.

Det första alternativet är givetvis det trevligaste men det är sällan man har tid eller som i mitt fall, har några mil till närmaste dito. Det andra alternativet är visserligen trevligt men kostsamt med tanke på att barnböcker för barn i åldrarna 1,5 till fem års ålder räcker till “ett tag”. Man kan få läsa samma bok 50 gånger och sedan är den boken helt plötsligt totalt ointressant och andrahansvärdet på barnböcker tenderar inte att vara särskilt högt.

Prenumerationstjänsten Ztory må ha ett namn som autocorrect i Safari eller iOS ger sig på direkt och ändrar men de erbjuder å andra sidan utöver 300 tidningar numera också barnböcker och serietidningar för läsare i åldrarna 0 till tolv år.

Svenska Ztory är prenumerationstjänst som kostar 99 kronor i månaden och ger dig tillgång till över 300 tidningar samt bakkatalogen till dessa och finns både för iOS och Android. Totalt finns över 5 300 tidningar tillgängliga i din smartphone eller läsplatta (tjänsten fungerar även för Mac & Windows). Några av dessa tidningar är Leva & Bo, Vårt Nya Hus, Allt om vetenskap, Classic Rock, Edge, Veckans Affärer, Level och många många fler. Ztorys bibliotek utökas kontinuerligt med nya tidningar och böcker. Upp till fem personer kan dela på ett enda konto och det hela kostar 99 kronor i månaden.

Ztory går att testa gratis i två veckor. Redan nu finns titlar som Goliat, Lasse Majas Detektivbyrå och flera episka böcker av Jan Lööf tillgängliga.© 2019 Omsoc Publishing AB