2014-08-26
Nyhet

Äntligen SVT Play i Apple TV

Appropå det jag skrev i februari i år när TV4 Play hade lanserats i Apple TV:

Uppenbarligen arbetar Apple på ett sätt med detta som påminner en aning om när de lanserade iPhone i USA och senare Sverige: hitta en stark lokal partner för att etablera en produkt ytterligare på den svenska marknaden (och få gratis draghjälp genom partners i respektive land där lanseringen sker) och därefter utöka antalet partners när etableringen landat på båda fötterna.

Det är smart, men givetvis frustrerade för oss som väntar på ytterligare partners i våra Apple TV:s. ViaPlay, SVT, HBO (som har en applikation Apple TV på den amerikanska marknaden) men som kunder till Apple har vi svenskar fått lära oss att ha tålamod.

iTunes Match, iPhone och iPad är bara några av de produkter och tjänster som lanserats i Sverige långt efter att de först släppts på Apples hemmamarknad i USA.

Nu är vi äntligen vid den punkt där SVT har lanserat sin applikation i Apple TV.

Inte en dag för tidigt.

Det saknas fortfarande en del saker i applikationen – Barnkanalen Play och livesändningar av samtliga kanaler är inte där ännu men för egen del känner jag att jag med gott samvete kan säga upp parabolabonnemanget och slita ned parabolen från husväggen för gott.

Det är sådana här saker som gör att åtminstone jag gladeligen betalar TV-licens – public service -TV via internetanslutningen utan abonnemang, box, antenn eller annat trams känns av någon anledning löjligt trivsamt.© 2019 Omsoc Publishing AB