2014-09-08
Nyhet

Imorgon kväll – mina gissningar

Imorgon kväll är det alltså dags – lilla julafton för alla med det minsta intresse för vad Apple ska bygga företaget på det närmaste året, eller till och med kanske åren. Apples satsning på detta evenemang

Mina gissningar är just bara det – gissningar. Jag läser i princip aldrig ryktessajter och skriver om möjligt ännu mindre om just rykten, så ta detta med en nypa salt som det sig bör.

  1. Nya externa skärmar. Apples nuvarande externa Thunderbolt Display-skärm har ett antal år på nacken och den har inte ens den aktuella versionen av Magsafe-kontakten. Till det ska också tilläggas att OS X 10.10 “Yosemite” är designat för att se bäst ut på en Retina-skärm så det vore underligt om Apple inte hade ett erbjudande för de användare som vill ha en extern skärm från Apple.
  2. Nya iPhone-modeller. Jag gissar att det blir samma upplägg som med iPad air och iPad mini – iPhone air, en större modell, och en iPhone mini med en mindre modell. Den mindre kan mycket väl vara i samma format som nuvarande iPhone 5s och det är också den telefon jag skulle välja eftersom en 4,7- eller 5,5-tumsmodell känns på tok för stor.
  3. Ny Mac mini. Sannolikt inget de kommer att lansera under själva eventet men en nyare version i samma stil som de senaste uppdateringarna av Macbook Air och Macbook Pro med en lite snabbare processor. Thunderbolt 2 och ett lite snabbare internt grafikkort.
  4. Någon form av bärbar enhet. Om det är en klocka eller något annat låter jag vara osagt men det vore närmast otroligt om det inte kommer lanseras något i den stilen.
  5. Samtidigt har det ju ryktats om en ny Apple TV rätt länge nu och de som bankat på den trumman har ju gjort det för döva öron hos Apple i Cupertino. Såvida inte Apple siktar på att förvandla Apple TV till en spelkonsol så är den nuvarande modellen fortfarande mer än duglig. Vi har numera SVT Play och en rad andra applikationer för olika TV-kanaler nätverk beroende på vilket land du befinner dig, vilket helt klart stärker Apple TV:s plats på marknaden ytterligare. I kombination med att filmbolagen numera börjar se enheten som en vinnare är framtiden ljus för Apples lilla mediapuck – vi lär sannolikt få se fler filmpremiärer i stil med den kommande titeln Godzilla som släpptes den första september på iTunes som köpfilm tre veckor innan den släpptes på DVD och BluRay.© 2019 Omsoc Publishing AB