2014-09-26
Nyhet

“iPhone 6 Plus är för stor”

Under pressvisningen hos Apple igår frågade Apples representanter vilken modell av de nya telefonerna jag tyckte passade mig bäst. Jag valde att inte svara på frågan då innan jag hade fått använda båda telefonerna i praktiken. Efter att jag testat iPhone 6 Plus igår ägnade jag resten av kvällen och morgonen idag åt att fråga alla jag stött på vilken av iPhone 6 och iPhone 6 Plus de helst ville ha.

Av de tio personer jag frågat, vilket givetvis inte på något sätt är ett representativt urval av allmänheten eller något att luta sig mot statistiskt, säger nio av tio att de föredrar iPhone 6. Storebror, det vill säga iPhone 6 Plus, är helt enkelt för stor. I vissa fall räcker det med att en person håller i telefonen med en hand men i andra fall rätas eventuella frågetecken ut till utropstecken när iPhone 6 Plus hålls mot örat som en telefon.

Det är givetvis för tidigt att uttala sig om iPhone 6 Plus kommer att sälja bra eller inte men min gissning utifrån det jag själv kommit fram till och efter att ha frågat andra är att det är iPhone 6 som kommer sälja bäst över en längre tidsperiod. iPhone 6 Plus gissar jag blir en mer exklusiv telefon för de som vill synas, eller som en ersättare till en iPad mini.

Apple själva har endast rapporterat den totala försäljningen av både iPhone 6 och iPhone 6 Plus men det råder i dagsläget en leveranstid på 5-7 dagar om man beställer en 64-gigabyte iPhone 6 Plus i rymdgrå färg. I USA har motsvarande telefon utan abonnemang en leveranstid på 3-4 veckor.© 2019 Omsoc Publishing AB