2014-10-18
Nyhet

Retina iMac Apples nya proffsdator

Marco Arment har sannolikt slagit huvudet på spiken igen. Så rätt har han i sin analys av nya Retina iMac jämfört med nya Mac Pro. Jag håller inte med honom helt 1, dock:

So who’s the Mac Pro for?

At this point, not a lot of people:

People who heavily use OpenCL apps

People needing as much parallel CPU power as possible, such as professional video editors, who can afford the 8- or 12-core CPUs

Anyone using a lot of Thunderbolt devices

Anyone who needs a lot of monitors, an HDMI output, or two built-in network interfaces

People who need the quietest computer possible under any load

Roles in which a kernel panic or other slight hardware glitch may be very costly

This list keeps getting shorter over time.

I think I finally fell off of it.

Om jag skulle pensionera min Mac Pro från 2009 med en tillhörande 30″ Cinema Display från cirka 2004 så vet jag ärligt talat inte vad jag skulle välja.

Får plånboken säga sitt blir det sannolikt en Macbook Air eller ännu en begagnad Mac Pro, men fick jag välja helt fritt utan förbehåll hade jag nog valt nya Mac Pro framför en iMac – oavsett hur bra skärm den har. Och det handlar just om skärmen – att få bestämma själv vad man ska vila ögonen på X antal timmar om dagen.

Nya Mac Pro och Mac mini är de två datorer där du inte betalar för en skärm du kanske inte kommer tycka särskilt mycket om.


  1. Därmed inte sagt att nya Retina iMac inte är snygg, snabb som en vessla och sannolikt den bästa stationära Mac som Apple någonsin tillverkat, för det tror jag verkligen att den är, men det är också den stationära modell från Apple som i mitt tycke oftast går sönder av olika orsaker. © 2021 Omsoc Publishing AB