2014-10-29
Nyhet

Hur Apple knäcker tredjepartsutvecklare

David Barnard skickade e-post till ett antal chefer på Apple angående hur Apples hantering av App Store-reglerna i allra högsta grad påverkar tredjepartsutvecklare som honom själv negativt:

As I’ve mentioned in previous emails, I fear App Review. And that’s no small thing. So many decisions I make end up being filtered through whether or not I think something might get rejected. Which has a profound impact on my team’s entire development process — from what ideas we explore while brainstorming to how we implement specific features.

För att citera Marco Arment:

It’s in both developers’ and Apple’s best interests that Apple not impose many capricious, unnecessary restrictions, especially as Apple increasingly needs developers to push boundaries to revitalize the iPad.

Den sista meningen – att Apple behöver tredjepartsutvecklare för att andas nytt liv i iPad, är nyckeln här. iPad i sig är inte en usel plattform, den är bara inte överdrivet nödvändig:

För egen del är den iPad Air jag redan har kanske den sista iPad jag skaffar för eget bruk. Den har samlat damm länge nog och jag kan för mitt liv inte förstå hur den ska passa in mellan en iPhone 6 Plus, en Macbook Air och en Mac Pro.

Apple gör allt de kan för att pumpa upp intresset för iPad med den ena reklamfilmen efter en andra och stora annonsblaffor på den egna hemsidan om hur människor skapar med en iPad.

Jag undrar om Apple förstår att de människorna inte finns i samma utsträckning som Apple själva önskar de gjorde.© 2019 Omsoc Publishing AB