2014-12-04
Nyhet

Hur länge håller din SSD-disk?

71mg4nTyTgL._SL1500_

Tech Report bestämde sig för att ta reda på hur mycket data man kan skriva till ett antal olika SSD-hårddiskar och efter ett antal månaders stenhårda tester återstår endast två modell: Samsung 840 Pro och Kingston HyperX 3K som båda klarat av att en testfil på 200 gigabyte skrivits så många gånger så det nu handlar om över två petabyte data som skrivits på testdiskarna.

SSD-disken i min Mac Pro, en vanlig Samsung 840, gick det för övrigt inget vidare för:

The Samsung 840 Series started reporting reallocated sectors after just 100TB, likely because its TLC NAND is more sensitive to voltage-window shrinkage than the MLC flash in the other SSDs. The 840 Series went on to log thousands of reallocated sectors before veering into a ditch on the last stretch before the petabyte threshold. There was no warning before it died, and the SMART attributes said ample spare flash lay in reserve. The SMART stats also showed two batches of uncorrectable errors, one of which hit after only 300TB of writes. Even though the 840 Series technically made it past 900TB, its reliability was compromised long before that.

Får väl ta och önska mig en bättre SSD-disk av jultomten i år.© 2021 Omsoc Publishing AB