2015-01-06
Nyhet

12-tums PowerBook G4 gör comeback

keyboardsilver-copy

9to5 Mac:

Apple is preparing an all-new MacBook Air for 2015 with a radically new design that jettisons standards such as full-sized USB ports, MagSafe connectors, and SD card slots in favor of a markedly thinner and lighter body with a higher-resolution display.

Ett jättescoop för 9to5 Mac (om detta stämmer det vill säga). Bilderna är sajtens egna tolkningar av hur datorn kommer att se ut men om Apple väljer att dumpa Thunderbolt, SD-kortläsare och annat för en enda USB 3.0-port (USB typ C) är det inte bara ett svek mot alla som investerat i Thunderbolt utan också ännu ett exempel på hur Apple är beredda att först satsa på ny teknik och sedan dumpa den om den inte levererar. ExpressCard/34, jag tittar på dig.

Den design som 9to5 Mac föreslår är väldigt nära den som 12-tums-modellen av PowerBook G4 hade, med ett tangentbord sträckte sig horisontellt så långt det bara gick. Det är läckert men inte alltid så bekvämt om man ska skriva mycket på det eftersom man (åtminstone jag) gärna stödjer mig på utrymmet mellan tangentbordets yttre kanter och datorns dito.

Hur som helst – baserat på vad vi vet än så länge (vilket egentligen inte är någonting) så är jag tveksam till att den här modellen kommer att vara snabbare än dagens Macbook Air-modeller. Kanske bättre skärm, tunnare utförande och lägre vikt, men sådant brukar låta sig göras på bekostnad av lägre prestanda för att motverka en hög värmeutveckling, den faktor som gått hand i hand med höga prestanda sedan datorns födelse.

(via Array.se)© 2021 Omsoc Publishing AB