2015-01-22
Nyhet

Microsoft har äntligen flippat ur fullständigt

win10_holoLens_livingRoom_web

En gigantisk touchskärm, en ny version av Windows och ett nytt grafisk gränssnitt med tillhörande visir kallat Microsoft HoloLens som låter dig arbeta med hologram snarare än en vanlig platt desktop. VR-teknik på steroider helt enkelt.

Detta är de stora nyheterna från Microsofts presentation igår.

Surface Hub, som den gigantiska touchskärmen med inbyggd dator kallas, och HoloLens är två exempel på Microsoft när de bestämmer sig för att göra något annorlunda. Det är inte nödvändigtvis produkter som kommer att sälja i gigantiska mängder, men det är åtminstone innovation för att försöka driva utvecklingen framåt.

Intressant nog ser det nu ut som att de två företag som driver utvecklingen inom VR-tekniken framåt heter Facebook, genom köpet av Oculus, och Microsoft. Inte Apple (som sällan hittar på något eget utan hellre tar det som redan finns och förbättrar det), inte Google (som kanske bränt sig lite med Google Glass), utan två företag man nästan garanterat inte hade förväntat sig. Det tycker jag är både spännande och uppfriskande.

Andra kul detaljer från gårdagen är det faktum att uppgraderingen till Windows 10 från Windows 7 och Windows 8.1 är gratis. Samma sak med Windows Phone 8.1. Microsoft har uppenbarligen lärt sig av Apple och Google här.© 2021 Omsoc Publishing AB