2015-02-15
Nyhet

Apples Thunderbolt-skärmar skapar oreda i nätverk

overview_hero4

Apples Thunderbolt-skärmar har som bekant en inbyggd nätverksport. På sätt och vis är det den enda dockningsstation Apple säljer, en dockningsstation som råkar ha en väldigt bra skärm inbyggd och med en prislapp som är närmast löjligt hög.

Men bortsett från allt detta är det också en produkt som har sina problem. Det är inte alltid man får bildskärmen att “vakna” när man ansluter den till sin Mac. Wake-on-lan är en trevlig funktion som inte heller alltid fungerar om datorn är ansluten till ett lokalt nätverk via skärmen och som grädde på moset har det nu visat sig att Thunderboltskärmen kan orsaka ordentliga paketstormar i ett lokalt nätverk:

Periodically, a random Thunderbolt display will launch a wire rate unknown unicast traffic storm into our LAN and only stop when unplugged from the network. This typically leads to unicast flooding or at least massive trunk congestion (we now use Cisco’s storm-control and block (unknown) unicast).

In any given event the transmitted frames are all the same and appear to be random data from memory. They make no sense as traffic: they have garbage MAC addresses and hence the “unknown unicast traffic storm”.

We have very roughly 100 and about 1% malfunction this way once a week. We don’t think it’s the MBP behind the display because we switched to Thunderbolt ethernet adapters (directly on the MPBs) and have not seen an incident for over 7 weeks.

Om du upplever att du får usel nätverksprestanda via en Thunderbolt-skärm kan detta alltså vara anledningen. Apple är än så länge knäpptysta angående detta, inte helt överraskande.© 2020 Omsoc Publishing AB