2015-04-06
Nyhet

Jobbet är aldrig viktigare än familjen

Anand Iyer:

I recently left my job primarily to spend more time with my two-year-old daughter. I didn’t want it to be too late before I realized that I had spent very little time with her; I was starting to establish some patterns that I wasn’t proud of, and it was stemming from my inability to balance work and family well.

According to Pew, 46 percent of fathers say they’re not spending enough time with their children, compared with 23 percent of mothers. Fathers devote significantly less time than mothers to child care (an average of seven hours per week for fathers, compared with 14 for mothers). Among mothers, 68 percent say they spend the right amount of time with their children. Only half of fathers say the same.

När jag var 25 år gammal var jag en av fem delägare i en “dotcom”-startup. Våra löner var löjligt höga, men det var också tempot. 15-16 timmar långa arbetsdagar var knappast ovanliga och efter åtta månader var jag inte bara slutkörd utan blev också pappa för första gången.

90 dagar senare sålde jag mitt innehav med förlust och slutade på företaget – det var inte värt det. Jag gick knappast ekonomiskt helskinnad ur den upplevelsen, men inga pengar i världen är nog för att försaka sin familj.© 2021 Omsoc Publishing AB