2015-05-05
Nyhet

Visual Studio Code

Casey Liss har tagit en närmare titt på Microsofts senaste flört med OS X och iOS-utvecklarna – Visual Studio Code:

IntelliSense is code completion that just works, and works really well. It is eery how intelligent it is, and you’ll find that most Windows developers – even really good ones – are absolutely crippled without IntelliSense.

In fact, when I was teaching a coworker how to write Objective-C and work in Xcode, he had more problems with the lack of IntelliSense than he did with the vastly different language.

Casey Liss pratar också om Visual Studio Code i det senaste avsnittet av Accidental Tech Podcast. Väl värt en lyssning.

Microsoft gör så otroligt många saker rätt just nu.

Visst, de flörtar närmast skamligt mycket med iOS- och Android-utvecklarna för att försöka få dem att komma över till Windows Phone 10, en plattform jag verkligen gillar (bortsett från det faktum att vissa applikationer och iMessage saknas) så för min del får Marco Arment gärna släppa Overcast för Windows Phone (vilket sannolikt inte kommer att hända).

Microsoft är hungrigare än på åratal. Deras molntjänster är överlägsna de som Google erbjuder, de satsar stenhårt på en ny webbläsare och deras mobila plattformar i form av Surface och Windows Phone går verkligen inte av för hackor. Det Microsoft vi ser nu kanske inte är samma företag som vi kan se om 2-3 år men som spelare på marknaden har Microsoft gjort sig mer relevanta än på många, många år.© 2021 Omsoc Publishing AB