2015-05-31
Nyhet

Googles drönare kraschade efter start

Varför bygger Google en solcellsdriven drönare? Det kan man givetvis fundera över. Man kan snabbt börja ropa “Skynet!” men enligt Google handlar det om ett projekt för att tillhandahålla Internet-access i delar av världen där traditionell infrastruktur inte existerar. Google experimenterar även med olika former av luftballonger som enligt Google ska kunna hålla sig i luften i drygt 50 dagar:

The crash is a setback for Google’s high-altitude vision of how to bring Internet access to areas of the world without sufficient infrastructure on the ground. Titan Aerospace, the company Google bought last year for undisclosed terms, built the drone, which its promotional material says has a wingspan of 50 meters (164 feet). It is supposed to fly above the weather, where it could then beam Internet signals to earth as if it was a satellite.

Intressant nog var även Facebook intresserade av att köpa Titan Aerospace. Störst plånbok vann i sedvanlig ordning.© 2019 Omsoc Publishing AB