2015-07-08
Länk

Microsoft sparkar 7800 tidigare Nokia-anställda

Microsoft:

Microsoft Corp. today announced plans to restructure the company’s phone hardware business to better focus and align resources. Microsoft also announced the reduction of up to 7,800 positions, primarily in the phone business.

As a result, the company will record an impairment charge of approximately $7.6 billion related to assets associated with the acquisition of the Nokia Devices and Services (NDS) business in addition to a restructuring charge of approximately $750 million to $850 million.

De avskrivningar Microsoft gör är större än vad de betalade för Nokia, vars telefoner (som numera ägs av Microsoft) har en minst sagt blygsam marknadsandel på 3,6 procent i USA .

Oerhört trista nyheter för Microsoft vars satsningar på Windows Phone 10 verkligen ser riktigt lovande ut. Läs gärna mitt test av Windows Phone 8.1 och Lumia 930 här.© 2020 Omsoc Publishing AB