2015-09-17
Nyhet

OS X Server uppdaterad

Apple släppte en mindre men ack så viktig uppdatering av OS X Server igår. Säkerhetshål i DNS-servern Bind har täppts till liksom andra former av det samma i databasmotorn PostgreSQL och wiki-servern.

Uppdateringen gäller endast de som använder OS X Server för OS X 10.10.5 eller senare.

Det sistnämnda är en viktig punkt eftersom Apple nu bestämt sig för att OS X server från OS X 10.10.5 och framåt, inklusive OS X 10.11 “El Capitan” är versionsoberoende. Du kommer alltså kunna köra OS X Server 5.0.x även på OS X 10.11.

Apple har utöver detta även fixat kompatiblitet med iOS 9 (och i vissa fall också OS X 10.11) i profilhanteringen, single sign-on-funktionen via Kerberos och VPN, fildelningsfunktioner, med mera.

Gratis uppdatering är det, och gratis smakar gott.© 2021 Omsoc Publishing AB