2015-09-24
Nyhet

Kämpa AMD

Enterprise Tech:

Jim Keller, former chief architect of microprocessor cores at AMD, left the chip company for the second time last week to pursue other opportunities. Keller was in charge of the company’s next-generation x86 “Zen” cores, which take center stage in AMD’s roadmap and in its strategy to combat larger rival Intel. Not due out until sometime next year, a successful launch may be AMD’s final chance to reverse a multi-year slide.

Jag har alltid haft en liten varm plats för AMD i mitt hjärna. En underdog som i många år fajtats med Intel på x86-marknaden och under en period faktiskt hotade dem prestandamässigt.

Lite trist var det allt att Apple valde att samarbeta med Intel och inte med AMD när de gick över till x86-arkitekturen men samtidigt hade vi nog inte haft lika intressanta Mac-datorer som vi har och har haft de senaste åren om de valt AMD.

 

 © 2021 Omsoc Publishing AB