2015-09-25
Nyhet

Crystal släpper igenom annonser mot betalning

Efter att Marco Arment drog tillbaka sin fantastiska innehållsblockerare Peace från App Store har dess konkurrent Crystal seglat upp som den bäst säljande dito. I mitt tycke är den inte alls lika effektiv och det lär inte bli bättre när utvecklaren bakom Crystal, Dean Murphy, nu bestämt sig för att precis som AdBlock ta emot betalning för att släppa igenom vissa annonser som anses vara “acceptabla”:

Acceptable Ads is an initiative, supported by 3 of my favourite websites  (Reddit, DuckDuckGo, Stack Exchange), that encourages and promotes the use of better advertising on the web. They have 5 rules for publishers and advertisers to stick to:

Acceptable Ads are not annoying.

Acceptable Ads do not disrupt or distort the page content we’re trying to read.

Acceptable Ads are transparent with us about being an ad.

Acceptable Ads are effective without shouting at us.

Acceptable Ads are appropriate to the site that we are on.

Murphy understryker att man i Crystals inställningar kan slå av detta så man inte behöver se dessa annonser.

Det är också ganska ironiskt att utvecklaren annonserar på Twitter (se ovan) för sin innehållsblockerare men det är väl en annan historia…© 2019 Omsoc Publishing AB