2015-10-02
Nyhet

Amazon stoppar försäljning av Apple TV

Bloomberg:

Amazon.com Inc. will stop selling media-streaming devices from Google Inc. and Apple Inc. that aren’t easily compatible with its video service, the latest example of the company using its clout to promote products that fit with its own retailing strategy.

The Seattle-based Web retailer sent an e-mail to its marketplace sellers that it will stop selling the Apple TV and Google’s Chromecast since those devices don’t “interact well” with Prime Video. No new listings for the products will be allowed and posting of existing inventory will be removed Oct. 29, Amazon said. Prime Video doesn’t run easily on its rival’s hardware.

Att Amazon drar det här kortet är både oväntat och väntat – det är typiskt något som ett företag som Amazon skulle göra utan att skämmas för fem öre, och samtidigt kan man undra om de inte spelat lite för mycket bluffpoker på Amazons huvudkontor.

Amazon Prime har börjat växa till sig allt mer men än är de långt från exempelvis Netflix när det gäller antalet användare så om detta är ett sätt att försöka tvinga Google och Apple att stödja Amazon Prime i Chromecast respektive Apple TV så tror jag Amazon får tänka om.© 2021 Omsoc Publishing AB