2015-11-16
Nyhet

Steve Wozniak efter Apple

Jimmy Maher:

Woz has certainly earned the right to “take it easy,” but there’s something that strikes me a little sad about his post-Apple II career, as the story of a man who never quite figured out what to do for a second act in life. And the odd note of subservience that always marked his relationship with Jobs is still present.

Wozniak har efter Apple egentligen inte uppnått något av större värde, om man ska vara krass. Han har levt på sitt namn, startat några företag och suttit med i styrelsen i några bolag. Och givetvis varit med i en kändisdanstävling i amerikansk TV.

Det andra kapitlet för Steve Jobs med Pixar och återkomsten till Apple är givetvis oerhört svårt för någon att matcha men det är intressant att se hur den senare delen av Wozniaks liv verkar ha handlat lika mycket om att få stå i rampljuset som att försöka skapa nästa succé efter Apple II.© 2021 Omsoc Publishing AB