2015-12-04
Nyhet

Swift äntligen släppt som öppen källkod

Med en ny piffig webbsajt och tillhörande blogg är detta ett mycket intressant steg av det nya, öppnare Apple. Visst är det inte svårt att fundera över om den här satsningen kommer gå samma väg som MkLinux gjorde när Apple tappade intresset för projektet (baserat på öppen källkod och Apples variant av Linux för Mac-datorer), men det är ändå en intressant satsning med ett par saker värda att nämna.

Först och främst: domännamnet swift.org registrerades den 13:e december 1996. Huruvida Apple köpt domännamnet av någon annan låter jag vara osagt men det är ganska kaxigt att det registrerades bara sex dagar innan Apple köpte NeXT.

Det andra är också intressant: Swift för Linux är släppt för Ubuntu, inte CentOS eller RHEL eller Debian eller någon annan distribution. Vågar man gissa på att Apple använder Ubuntu som distribution i sina datacenter?© 2019 Omsoc Publishing AB