2015-12-29
Nyhet

Anonyma Facebook och Google

SVT:

Att få tag på Facebook och Google är inte lätt, inte heller som journalist. Inget av bolagen listar något telefonnummer på Eniro eller Hitta, och Facebook har inte ens en adress listad. Google uppger att deras kontor ligger på Kungsbron 2, så jag åkte helt enkelt dit. Där jobbar 95 anställda i två våningsplan.

Ingen hade dock tid att prata med mig, och jag får inte telefonnumret till någon av dem. I receptionen blir jag istället hänvisad till två mejl-adresser. Och när jag frågar vad receptionisten heter blir det tvärstopp, trots att Google har en strikt “Real Name”-policy på sitt eget sociala nätverk och kräver att man uppger sitt riktiga namn där.
– Eh, jag heter, jag vet inte om jag, jag får inte ge ut mitt namn eller så.

De finns här, men ändå inte. Rätt talande för två bolag som blivit för stora för sitt eget bästa.

Så våldsamt mycket skatt betalar de inte heller i Sverige för övrigt.© 2020 Omsoc Publishing AB