2016-01-27
Nyhet

VMware sparkar samtliga Fusion-utvecklare

Året är inte gammalt men redan nu har VMware demonstrerat att de med ett enda beslut vill vinna pris för årets hjärnsläpp. Det handlar givetvis om att VMware sparkat samtliga utvecklare av VMware Fusion och dess motsvarighet på Windows-sidan, VMware Workstation.

I en kommentar till The Register säger VMware följande:

In some cases, roles and responsibilities associated with particular businesses will be moved to other regions and office locations. VMware continues to invest in all of its offerings across the portfolio, with emphasis on our growth products.

Att det senare läckt ut att utvecklingen av dessa produkter ska flyttas till Kina gör givetvis inte saken bättre. Inte för att kinesiska utvecklare nödvändigtvis gör ett sämre jobb, men vem ska utvärdera och säkerställa att den kod de levererar inte innehåller något som springer den kinesiska diktaturens ärenden?

VMware har tidigare erkänt att vSphere är en stadigt minskande intäktskälla för bolaget och att de istället vill satsa mer på andra former av virtualiseringsplattformar för nätverk och lagring. Molntjänsten vCloud Air kommer att “skalas ned” och 800 anställda som arbetar med plattformen kommer få sparken.

Fusion har alltid varit mitt förstaval för virtualisering av Linux- och Windowsmaskiner på min Mac. Parallels har aldrig tilltalat mig och jag misstänker att VirtualBox kommer bli mitt val för detta i framtiden.© 2020 Omsoc Publishing AB