2016-02-16
Nyhet

Apple köpte fastighet i Stockholm City redan förra året

Tidningen Fastighetsvärlden avslöjar idag att Apple köpte fastigheten Sju Sekel 1 som restaurangen TGI Fridays huserar i redan förra året. Det var under sommaren 2015 som affären mellan Apple och Handelskammaren genomfördes och där Apple blev ägare till den 750 kvadratmeter stora byggnaden i den norra delen av Kungsträdgården.

Roger Mogert, stadsbyggnadsråd och socialdemokrat, berättar för Fastighetsvärlden att Apples representanter tagit kontakt och velat diskutera hur stadsbyggnadskontoret ser på den nuvarande byggnaden och vilja möjligheter Apple hade att bygga något nytt på platsen.

Apples nya butik ska stå klar om två år och en utställning i Kulturhuset i centrala Stockholm kommer att öppna nästa helg kommer närmare presentera projektet. Utställningen är öppen till och med den 5 mars.© 2021 Omsoc Publishing AB