2016-02-16
Länk

Snart slut med oberoende iPhone-verkstäder

Tidbits:

We reached out to an Apple Authorized Service Provider who is familiar with the matter. While he confirmed that Apple’s requirement is a security feature, he also sees it as Apple pushing several agendas: selling AppleCare+, pushing customers into buying new phones after AppleCare+ expires, shutting out non-authorized repairers and suppliers, and shutting out fake devices built from knock-off parts. It turns out that all iPhone screen repairs have to go back to Apple for screen replacements; Apple has a machine that restores the pairing between the Touch ID sensor and the secure enclave.

Det finns väldigt bra oberoende reparationsverkstäder för iPhone och iPad, och det finns de som är mindre bra. Det framstår som att Apple gärna vill bli av med dessa helt och hållet och antingen ta hand om hela den kakan själva, alternativt tvinga kunderna att besöka en auktoriserad återförsäljare. Det är en förståelig men ändå oroande utveckling mot att Apples produkter bli ännu mer slutna och man kan, bortsett från att Apple kan garantera en bättre kvalitet på en reparation vilket i sig är bra, undra hur detta gynnar konsumenten ur ett prisperspektiv.© 2021 Omsoc Publishing AB