2016-03-07
Länk

När man inget förstått

John Sandström försöker sig på ännu en analys av läget med Twitter:

Kom igen nu Apple, köp Twitter innan någon annan gör det. Apple har tagit några små steg på Twitter när Applebossar, med Tim Cook i spetsen, har fått sparsamt använda konton. Apple Music har sedan starten använt Twitter flitigt för sin marknadsföring.

Vad Sandström inte svarar på är frågan om vad Apple ska göra med Twitter och hur Twitter skulle förändras under Apples eventuella ägandeskap. Anledningen till att Apple är allt mer aktiva på Twitter är just för att det är en oberoende plattform från ett företag som Apple inte känner sig hotade av.

Apple har sedan tidigare en viss närvaro även på Facebook men att Apple skulle köpa Facebook av den anledningen är löjeväckande, precis lika löjeväckande som att Apple skulle köpa Twitter.

Twitter behöver inte en ny ägare – de behöver en fungerande strategi och de behöver tjäna mer pengar, trimma organisationen och reparera relationerna med tredjepartsutvecklare av Twitter-klienter.

 © 2021 Omsoc Publishing AB