2016-03-17
Länk

Årets hjärnsläpp

Kalle Lind, Sydsvenskan:

Med de upplystas gnistrande ögon tungomålstalar de om hur allting hänger ihop och hur gudomligt vist Det Stora Systemet är inrättat. Itunes, Iphone, Ipad – allt är sammanlänkat med osynliga band!

Du kan lyssna på saker i din mobil som du laddat ner till din dator! Jag smittas inte riktigt av entusiasmen. Tvärtom. Varje kväll när jag sitter med min laptop i knäet och mina barn väljer bland kanalerna i vår Apple TV-box så sätter Itunes igång i datorn.

När de sen bläddrar bland avsnitten så höjs volymen i laptopen så att hela rummet fylls med Brita Borg och jag får i panik rusa till den enda vrå i lägenheten som är utanför Apple TV-kontrollens räckvidd.

Varje sms jag skickar till barnens mor hamnar också i min sons mobil. Och i hans padda. Och förmodligen i grannarnas.

 

Okunskap kan man göra något åt. Dumhet är oftast medfött och svårt att bota.© 2021 Omsoc Publishing AB