2016-04-06
Länk

Ännu ett iPad-magazin går i graven

Jim Dalrymple:

It is with tremendous sadness that I write this post today. I have tried to figure out a way for The Loop Magazine app to work on the App Store, for the last few months. It turns out, it just won’t. This morning, I removed the app from the App Store.

I will continue to publish to make up for the missing issues over the last few months.

When Apple started Newsstand, I thought it was a way to reach readers with unique content, pay writers well for their content, and create a great experience on an iOS app. I guess I should have realized when Apple killed Newsstand that it was over, but I pressed on. That was a mistake on my part.

Med pressade marginaler, en ständigt minskande annonsmarknad, en krympande betalvilja och Apples tvåsidiga örfil i form av 30 procent av varje intäkt och ett minskande stöd för publicister i form av funktioner i iOS är det svårt, mycket svårt, att få en professional publikation att fungera om den endast ska ha iPad som bas.

Det är nog dags att säga det rakt ut: iPad som publiceringsplattform är död.

Jag har berört detta tidigare här på Macpro, men till skillnad från Jim Dalrymple gav jag upp för flera år sedan – affären fanns helt enkelt inte. Vill man se resultatet av den övningen kan man kika mer här.© 2021 Omsoc Publishing AB