2016-04-15
Länk

Ja till Apple-butik i centrala Stockholm

SVT:

It-jätten Apple vill etablera sig mitt i Stockholms hjärta och öppna sin första flaggskeppsbutik i Norden i Kungsträdgården. Idag röstade majoriteten fram ett ja till förslaget, som innebär att restaurangen TGI Fridays kommer att ersättas av Apple.

Men alla partier inom Alliansen, förutom Centerpartiet, anser att det finns lämpligare platser för en Apple-butik än Kungsträdgården. Kristdemokraterna föreslår bland annat att staden ska se över möjligheterna kring Norrmalmstorg.

Programenligt, får man väl säga.  Jag tror butiken blir ett lyft för kvarteret och ett dråpslag för de oberoende Apple-återförsäljare som finns i närheten. Vad jag hört har de kedjor som påverkas mest av detta haft information om bygget i flera månader innan planerna blev offentliga, så räkna med att det kommer att slås igen butiker på Kungsgatan, Sveavägen och andra gator inom några år.

 © 2021 Omsoc Publishing AB