2016-05-13
Macpro

Det här med t-shirts….

…. visade sig vara svårare än jag trodde.

Trycka en t-shirt är inte svårt, åtminstone inte om du försöker trycka en logga som inte innehåller något som påminner om ett av Apple ägt varumärke.

Att jag registerade domänen macpro.se i början på januari 2004, och att jag fick en godkänd varumärkesregistering hos PRV 2005-12-30 för ordet “Macpro”, alltså båda i god tid innan Apple lanserade en dator vid namn “Mac Pro”, vilket skedde i augusti 2006, spelar mindre roll för de två företag jag försökt använda.

Både Teespring och Spreadshirt har utländska ägare och om det är något de sannolikt är rädda för så är det att stöta sig med Apple. Att jag är ägare till varumärket i Sverige och ett helt annat företag äger varumärket “Macpro” i USA (ägaren är inte Apple, bör väl tilläggas) verkar spela mindre roll, och trots att jag skickat över intyg på mitt ägande till båda företagen har de blivit helt tysta och svarar inte på e-post.

Så om någon vet om ett företag som kan trycka t-shirts och som förstår att läsa ett intyg från PRV, hör av dig. Det är många som efterfrågat nya t-shirts och jag vill gärna göra det möjligt att erbjuda det till så låga priser som möjligt.

Till er som hann beställa tröjor hos Teespring kan jag bara beklaga att ordrarna annulerats utan ett ord från Teespring. Jag fick ingen som helst information från dem om att någon av de tre (3) kampanjer jag skapade raderades och jag fick heller ingen information om varför förrän jag kontaktade företaget.© 2021 Omsoc Publishing AB