2016-07-04
Länk

Ur arkivet: “Köper du en dator eller köper du en bil?”

Undertecknad, januari 2012:

Det är samma frågeställning när man köper en dator – vissa köper en logga, oavsett om det står Apple eller HP på den (i mångt och mycket sitter det ju samma saker under skalet på en dator, oavsett tillverkare), medan andra tittar närmare på detaljerna och väljer utifrån dem.

De biltillverkare som däremot har få saker att vinna är de som försöker skapa en bil som ser och försöker kommunicera en mer exklusiv känsla än vad de faktiskt kan leverera när man väl sitter i bilen. Samma sak gäller de datortillverkare som nu försöker tillverka ultralätta notebooks a’la Macbook Air. Asus, med flera, gör datorer som på bild ser helt okej ut. Men när du väl få känna på en, börjar se bristerna i detaljarbetet, då krackelererar ytan rätt snabbt. Precis som det gör med den där misstänkt billiga koreanska bilen med sitt fejkade krom och träpaneler som visar sig vara av plast.

Det mesta jag skrev då är fortfarande värt att fundera över.© 2021 Omsoc Publishing AB