2016-09-28
Länk

Telia gillar tydligen inte landsbygden

Textreklam från Telia på BreakIT:

Även urbaniseringen är en våldsam kraft som kommer att förändra förutsättningarna för oss som driver företag. Inflyttningen till städerna går i en rasande takt och 2045 räknar man med att Stockholm kommer att ha mellan 4,5 och 5 miljoner invånare. En urbanisering som Kjell A Nordström menar innebär att Sverige inte kommer att vara så mycket mer än just Stockholm i framtiden.

”Vi är på gång med den största urbaniseringen i jordens historia – och det går i en häpnadsväckande takt. När Stockholm når 4,5 miljoner kommer 80 procent av världens befolkning bo i 600 städer och skapa en prickig värld av liv på satellitbilderna. Sverige kommer att bestå av Stockholm, Malmö, Göteborg och ett par universitetsstäder, medan resten blir mörk junkspace – typ Värmland. Vi kommer att kunna ge tillbaka landsbygden till naturen”.

Ända sedan Nordströms bok “Funky Business” förundras jag över hur denne man fortsätter anlitas, denna gång för att sprida Telias budskap om att landsbygden kommer dö ut och det är bara städer som gäller. Lär väl passa den gamle monopolisten utmärkt då de kan rycka upp samtliga telestolpar runt om i landet, stänga ner mobilmasterna och mysa över hur framtiden blir mer “funky”.© 2020 Omsoc Publishing AB