2016-12-04
Länk

Grafikproblem i nya Macbook Pro

Karl Emil Nikka:

För en vecka sedan köpte jag en ny Macbook Pro (15-tumsmodellen med 2,7 GHz-processor och Radeon Pro 455). Tyvärr lider datorn av ett problem med grafikkretsen som gör att den kraschar vid tung belastning, framförallt vid export av video med Adobe Media Encoder. Till och från upplever jag också problem med linje- och pixelblocksartefakter i andra program.

Jag lider med Karl Emil – det är minst sagt ironiskt att Apple släpper “den bästa Mac de någonsin gjort”, händelsevis också bland de dyraste de någonsin gjort, och den har såna här grava problem i princip direkt.

Apple tystnad i detta sammanhang är minst sagt ögonbedövande – förr eller senare kommer de tvingas bemöta detta problem och ta hand om de kunder som betalt dyrt för sina nya datorer.© 2021 Omsoc Publishing AB