2017-02-23
Guide

Uppgradera processorn i en gammal Mac Pro

Jag har ju skaffat en Mac Pro av modell macpro4,1 sedan ett tag tillbaka och flashat upp firmware i maskinen så den i praktiken är en macpro5,1, vilket i sin tur möjliggjorde installationen av macOS Sierra, som för övrigt snurrar på fin-fint på en åtta år gammal Mac Pro.

Nästa steg är att uppgradera processorn i maskinen, något man inte normalt sett brukar göra i en Mac över huvudtaget. Men eftersom den gamla Mac Pro-familjen på många sätt är byggd som en väldigt robust PC så kan man också uppgradera Xeon-processorerna till en nyare, snabbare generation vilket i sin tur också gör det möjligt att peta i snabbare minnen i maskinen.

Jag har inte börjat arbeta med bytet av processorer ännu men det finns en riktigt bra guide som jag varmt rekommenderar om du funderar på att göra samma uppgradering som jag. Läs den här. OWC med flera säljer uppgraderingspaket till ganska dyra priser, men det finns hopp för den prismedvetne: på eBay kan man hitta samma processorer för 250 kronor och uppåt (. Tullavgifter och sånt tillkommer givetvis men det är ett tips att börja pussla ihop de grejer som behövs på egen hand istället för att köpa ett paket.© 2021 Omsoc Publishing AB