2017-04-01
Länk

Slutet nära för Eniro

Breakit:

Eniro har de senaste månaderna förhandlat med sina långivare i ett försök att få mer förmånliga villkor. Sex banker har tillsammans lånat ut 1.465 miljoner kronor till sökbolaget, som har för små intäkter för att klara att betala räntor och amorteringar på skulden.

Tidsfristen för förhandlingarna löpte ut idag, fredag, utan att parterna lyckas nå en långsiktig lösning.

“Vårt så kallade stand-still-avtal med bankerna gick ut idag och då måste vi informera om att vi saknar ett avtal. Men vi jobbar fortfarande på att få till en lösning”, säger Eniros vd Örjan Fridh.

På måndagsmorgonen, före Stockholmsbörsen öppnar, lovar han komma med ett besked.

“Det finns fortfarande två scenarier. Antingen kommer vi överens och då driver vi vidare verksamheten eller så gör vi det inte och då går vi in i företagsrekonstruktion”, säger Örjan Fridh.

Med tanke på att bolaget inte fungerat ekonomiskt de senaste åren finns det inga större tecken på att det ska göra det i framtiden. Jag arbetade med Eniros driftmiljö som konsult för ett antal år sedan och då fanns det både pengar och livskraft i bolaget – numera undrar jag vem som egentligen använder Eniros tjänster, och hur de ska tjäna pengar i framtiden.

Tyvärr kanske det är enklare att bara låta bolaget somna in. Allt har som bekant sin tid.© 2021 Omsoc Publishing AB