2017-04-04
Länk

Amazon öppnar tre datacenter i Sverige

Dagens Industri:

Västerås, Eskilstuna och Katrineholm. Redan nästa år kommer var och en av städerna att ha ett nytt datacenter från Amazon Web Services – en del av det amerikanska IT-bolaget Amazon. Anledningen är att Amazon ska göra Stockholm till en av bolagets totalt 16 regioner med minimal nedtid och maximal hastighet för molnkunder.

Närmaste Facebook-datacenter: Luleå. Närmaste Google-datacenter: Finland. Närmaste Apple-datacenter: Danmark.

Amazons rekryterare har redan nu börjat skicka ut mail till potentiella kandidater de vill anställa för att hantera driften i något av de tre datacentren. Bland kraven på den som vill jobba i någon av hallarna finns bland annat kunskaper inom hårdvara, nätverk och Linux.

Intresseklubben kan också notera att SJ:s gamla stambana går förbi Västerås, Eskilstuna och Katrineholm och i nyss nämnda banvall är det händelsevis sedan drygt 15 år ohemuliga mängder fiber nedgrävt av bland andra företaget Utfors som senare sålde sitt nät till bland andra Bahnhof.  Men det är en annan historia det.© 2021 Omsoc Publishing AB