2017-11-20
Länk

“Skänk den kriminella sektorn en tanke”

Thomas Engström:

Och i precis hela det kartlagda universum är det – fortfarande, efter årtionden! – enklare att tanka ner en film gratis än att lyckas få betala för den.

Detta beror på tidernas värsta fiender mot sunt marknadsbeteende: amerikanska bolagsjurister. På musikområdet har tjänster som Spotify på grund av skivbranschens krismedvetande kunnat samla en enorm katalog i ett och samma abonnemang, men på filmområdet har snart sagt inget hänt sedan internets barndom. Man kan ha Netflix, HBO, Apple TV och Amazon Prime – då betalar man hundratals kronor i månaden för kalaset – och ändå dagligen upptäcka att man inte får tillgång till mer än en bråkdel av utbudet. Det är ett affärsmodellhaveri utan dess like.

Klockrent.© 2021 Omsoc Publishing AB