2018-02-11
Nyhet

Apple kräver total nedstängning av Github

I ännu ett brev till Github har Apple fortsatt utöka de repon som innehåller koden för uppstartssekvensen från iOS 9 som läckte tidigare i veckan under namnet iBoot. Apple kräver även i brevet att Github stänger ner sina system för att alla kopior av iBoot ska kunna raderas en gång för alla:

Furthermore, based on the representative number of forks we have reviewed, we believe that all or most of the forks in these networks are infringing to the same extent as the parent repositories. Accordingly, and because there are a growing number of forks that contain the infringing content at issue, we respectfully request that GitHub disable the entire networks.

Efter att det visat sig att koden inte bara är gammal utan också läckte för flera år sedan och att Apple troligen vetat om läckan en längre tid, kan man verkligen fråga sig hur det kommer sig att ett bolag med Apples till synes stränga säkerhetskrav tillåter en anställd att checka ut tonvis med kod och sedan lyckas föra ut den från företagets interna system.© 2021 Omsoc Publishing AB