2004-10-08
Nyhet

Välkommen till nya Macpro!

Det är med stor glädje jag välkomnar er till nya MacPro. Min gode vän Daniel Blom har under ett par veckor suttit och filat på en ny design för sajten, något som jag definitivt inte haft kunskaper själv för att få till.

Tanken med sajten var att återkoppla till flera av Apples applikationer, och då främst iTunes där Daniel inspirerats av färger och former. Byline:n har också flyttas upp under rubriken för att ge en starkare känsla av att Macpro är en nyhetssajt och dessutom höja pulsen lite i varje text.

Som vanligt är vi också noga med att ange källa till var vi hittat en nyhet, något vi tycker är viktigt att ni läsare själva ska kunna surfa vidare och ta del av andras värdering och eventuella vinkling av samma nyhet.

Forumet har försvunnit. Det var ett förhastat beslut från min sida och jag tror inte någon kommer att sakna det i framtiden.

Kommentarerna är åter påslagna för att inbjuda er läsare till att själva tycka till om nyheterna eller ge tips på vidare läsning.

Nu återstår bara ett stort steg till och det är vårt plattformsbyte. För andra gången ser det ut som att vi kanske kommer att tvingas stanna kvar på Intel-plattformen med Linux då de löften vi fått om en sponsrad Mac ser ut att gå om intet. Vi har erbjudits att köpa loss en Power Mac G4 Quicksilver för 3-4000 kronor men de pengarna finns inte så därför finns det en viss risk att Macpro stannar kvar på Linux och flyttar till en Dell PowerEdge 400SC.

Ett stort tack till Daniel för sitt grymt bra jobb med sajten och till Cardium för sitt stöd med gratis bandbredd och serverrumsplats för vår server. Peter har också bidragit med tips under framtagandet av den nya designen.

(Se Macpro inte annorlunda ut så måste du rensa cachen i din webbläsare!)© 2021 Omsoc Publishing AB