Om Macpro

Macpro startades i början av år 2004 av Joacim Melin. Sedan dess har det varit en blogg som bytt utseende många gånger och som under många år hade nyheter, tester och åsikter för mer avancerade Apple-användare som fokus.

Med tanke på att Apple när detta skrivs (november 2016) under en längre tid har haft stadigt minskande intresse för avancerade Apple-användare har Macpro under de senaste åren kommit att handla om lite vad som helst med avstamp i informationsteknikens underbara värld.

Macpro:s logotype designades av år 2004 av Andreas Frisk.

 

Sponsorer

Macpro lever delvis på mycket uppskattat stöd från mina läsare och från följande företag:

Macpro sponsras en Mac mini från MacPatric och en brandvägg från Aptilo Networks.

Macpro sponsras också med en virtuella servrer hos FS Data. E-post till Macpro filtreras av Inumbo.

Patrik Fältström har donerat en Xserve med Xeon-processorer och en Xserve G5 för tester och andra underliga experiment.

Har du ett intresse av att sponsra Macpro så tas detta tacksamt emot. Se kontaktinformation en bit ned på sidan.

 

Om Joacim

Joacim lever norr om Stockholm, ute på landet, med fru, barn, sin Volvo och sina servrar. Joacim började sin karriär som IT-tekniker 1994 och började samtidigt frilansa för en rad olika IT-publikationer, främst från IDG.

1999 började Joacim som testredaktör på Nätverk & Kommunikation. Senare samma år lanserade Joacim tillsammans med sina kollegor bilagan Linuxworld med tillhörande webbsajt.

2001 gick Joacim till tidningen Datormagazin och arbetade där som testredaktör. 2003 startade Joacim tidningen Nätmagazin med Säkerhet som lades ned ett år senare då annonsmarknaden tvärt dök nedåt. En höjdpunkt på Nätmagazin var när Joacims då fyra år gamla dotter Sandra fick rita en illustration på en ny iMac som Apple inte lät honom fotografera på Apple Expo 2004.

Från 2005 har Joacim åter arbetat med IT-drift i olika former och startade och drev även Macpro Magazine, den bäst då säljande IT-publikationen i den digitala tidskriftsbutiken Qiozk.

 

Joacim arbetar numera som systemadministratör och är en certifierad Apple Certified Technical Coordinator (ACTC) på OS X 10.11 och OS X Server v4 och v5. Han har också god erfarenhet av att arbeta med virtualisering på KVM, Hyper-V och VMware vSphere, e-postlösningar som exempelvis Microsoft Exchange Server 2010/2013, Kerio Connect och Zimbra Collaboration Suite samt lagringslösningar som exempelvis FreeNAS och XSan.

När Joacim inte sitter framför datorn så deltar han i en och annan podcast.

 

Kontaktinformation
Vill du kontakta Macpro gör du det enklast via e-post på adressen joacim(a)macpro punkt se. Har du nyheter du vill skicka till Macpro gör du det till adressen nyheter (a) macpro punkt se.

Det är en fördel om du som önskar att Macpro ska testa din produkt hör av dig innan du skickar något. Ansvar för produkter som skickas över utan kontakt innan tas inte av Macpro.

 

Meta
Macpro är ett av Joacim Melin registrerat varumärke i Sverige. Macpro ägs och drivs av Joacim Melin och är (C) 2004 och till tidens ände.

Macpro mäter sin trafik med Mint, som är en av de två trackers som finns på denna sajt. Den andra genereras automatiskt via inbäddade klipp från Youtube och är inget Macpro som sajt kan få bort.

Macpro drivs med hårdvara och mjukvara från CentOS, Apache, HAProxy, Bind, HP, VMware, Promise, FreeNAS, Cisco, Clavister, Apple och Microsoft på servrar hos Joacim.net.


Macpro är annonsfri för att göra din läsupplevelse bättre.
Läs mer här om hur du kan stötta oss idag.

© 2004 - 2017 Joacim Melin