2005-02-09
Nyhet

Flytta användarkonton från FreeBSD till Mac OS X ?

I vår nya avdelning Fråga Macpro öppnar vi med en fråga från Jonas Hjelm:

Jag håller på att samla information för att kunna byta ut en FreeBSD (dubblepropp Xeon 1GHz) mot en Mac mini som e-post och webserver. Det är inget fel på BSD hojjen men den låter helt enkelt för mycket.

I vilket fall har jag ingen lust att köpa server versionen utan tänkte gå “omvägen” via client versionen. Om jag har förstått saken rätt kan man använda
postfixenabler. Men då får man imap uw, och jag hade hoppats kunna köra Cyrus. I vilket fall är det inte problemet, knepet är att få över användarkontona. Är det någom som vet hur /etc/master.passwd funkar på macos client. Kan jag köra in användarna från BSD där? (De ska ju inte logga in, bara hämta post via Cyrus eller imap uw.

Finns det någon som har ett förslag på hur Jonas ska göra?© 2021 Omsoc Publishing AB