2005-08-06
Nyhet

Apple vill se CARP portat till OS X

Redundanta brandväggar är inte alltför vanligt utom vid stora installationer. Havererar brandväggen spelar det ingen större roll om man har RAID-10 eller 50 på sina servrar.

CARP är ett system som snurrat sedan 2003 på OpenBSD och skapar en virtuell brygga mellan två brandväggar som används för all trafik. Det som behövs är två maskiner som agerar brandväggar och ett extra IP-nummer för den virtuella bryggan. Om en av brandväggarna fallerar håller den andra fortfarande igång trafiken.

CARP härstammar från VRRP som fungerar på ett liknande sätt. VRRP ägs dock av Cisco och OpenBSD-projektet är inte kända för att snegla vänligt på mjukvara med några former av licenser. Sagt och gjort, de gjorde CARP och enligt uppgifter från Jason Dixon som varit på OSCON-mässan i Portland är Apple väldigt intresserade av att se en port av CARP till OS X. Mer info om CARP hittar du här och här.

En presentation om CARP från OSCON kan du ladda ner här (PDF).© 2021 Omsoc Publishing AB