2005-08-23
Nyhet

Google lanserar egen IM-klient

Det är inte 100% bekräftat ännu, men allt tyder på att Google imorgon amerikansk tid kommer att lansera en egen klient för instant messaging a’la iChat vid namn Google Talk.

Bara några dagar efter lanseringen av Google Sidebar så utökas alltså produktsortimentet igen vilket innebär att Google nu förvandlats från en simpel sökmotor till en stor konkurrent att tampas med för inte bara Microsofts MSN utan ockå Yahoo! och AOL med inte bara en sökmotor utan också onlinekartor och webbens kanske kraftfullaste e-posttjänst med den mest generösaste prislappen i form av Gmail.

En taleskvinna från Google har bekräftat att företaget ska släppa en ny produkt denna vecka men ville inte kommentera vilken typ av produkt det var eller vad den skulle heta. Om det är Google Talk som släpps så finns än så länge heller inte några uppgifter om vilka plattformar utöver Windows som kommer att stödjas.

Uppdatering, 2005-08-24 : Jodå, Google Talk är uppe nu. En jabber-kompatibel klient, som exempelvis iChat, och ett Gmail-konto krävs för att vara med och leka om man inte vill köra den för Windows som Google själva utvecklat. En lista över kompatibla IM-klienter finns här.© 2021 Omsoc Publishing AB