2005-09-14
Nyhet

Domare begränsar Microsoft-avhoppares arbetsuppgifter

Tidigare har vi berättat om forskaren Kai-Fu Lee som hoppade av från Microsoft, och där Microsoft stämde Google, som rekryterat Lee från Microsoft, för att de misstänkte att Google tänkte ge honom samma arbetsuppgifter som hos Microsoft och därmed skulle han då bryta mot en klausul i Lee:s anställningskontrakt.

En domare har nu tagit fasta på denna klausul och menar att den är giltig och hindrar därmed Lee från att jobba med samma saker som han gjorde på Microsoft. En av de saker han främst sysslade med på Microsoft var nämligen sökmotorer, och det är förståeligt att Microsoft är nervösa över hans avhopp till Google då han anses vara en av de främsta i världen inom detta område.

Bilden till höger har vi för övrigt lånat från Microsofts sajt för pressen. Kai-Fu Lee beskrivs där numera som (Former) Corporate Vice President, Natural Interactive Services Division.

En rättegång kommer också att hållas, av någon anledning. Den startar i Januari nästa år.© 2021 Omsoc Publishing AB