2005-09-15
Nyhet

Recension – Sony Ericsson K750i

Sony Ericsson tycks ha två linjer för sina lite mer avancerade mobiltelefoner. T610 och dess efterföljare är riktigt trevliga telefoner, medan Z600 har en närmast medioker ljudkvalitet. K700i har god ljudkvalitet men extremt långsamma menyer och en undermålig Bluetooth-implementation.

Så förhoppningarna om att K750i skulle vara en bättre telefon var ärligt talat inte särskilt stora då jag redan avverkat såväl Z600 som K700i. Men dessa fördomar kom snabbt på skam. K750i är en vansinnigt bra telefon. Menyerna är blixtsnabba, otroligt vackra att se på och synkroniseringen med iSync fungerar som en dröm, bortsett den lite förvirrande frågan om huruvida man vill tillåta att ens dator kopplar upp på internet när man kopplar ihop telefonen med just iSync. Svara bara “ja” två gånger så fungerar allt som det ska.

Kameran klarar hela 2 megapixels upplösning, har inbyggd autofokus och blixt och ett mycket trevligt lock som skyddar linsen och dessutom fungerar som strömbrytare för hela kamerafunktionen. Med exempelvis K700i så kunde man ta en bild med den rätt usla kameran, konstatera att objektivet var flottigt eller bara dammigt och sedan fick man försöka ta om bilden igen och hoppas på ett bättre resultat.

Jag har bara haft min K750i några dagar men redan känns det som att höljet är betydligt mindre benäget att bli repigt jämfört med K700i, som man fick hålla så långt från nyckelknippor som möjligt. Hela telefonen känns mer robust på något vis. Sony Ericsson har också haft den stora vänligheten att skicka med en USB-kabel för synkning mellan telefon och dator, inte helt osannolikt beror detta på att telefonen också har en inbyggd MP3-spelare som jag dock inte testat, mest beroende på att jag har en iPod.

Skulle man vilja packa på en massa musik så stödjer telefonen också Sonys flashminnesstandard Memory Stick Duo. Med min telefon medföljde ett kort på 64MB. Är man mer pigg på att lyssna på radio så har telefonen även inbyggd sådan. Förutom en USB-kabel och stereoheadset medföljer också en laddare, med en helt ny kontaktstandard som inte är kompatibel med de laddare som passar till exempelvis T68i, Z600 eller K700i. Detta lär nog reta upp en och annan men den här nya kontaktstandarden är bättre än den gamla, och betydligt färre pajjade telefoner lär nog följa nu när det är stadigare doningar i den här nyare konstruktionen.

Detta är ett lite kortare test än vanligt, för det finns egentligen inte så mycket att säga, mer än att detta är en kanontelefon som fungerar riktigt bra med den senaste versionen, v2.1, av iSync. Och mer än så kan man väl som Mac-ägare inte begära, utöver att telefonen har en bra display, bra knappsats och bra ljud. Allt detta har K750i. Köp den.

Leverantör: Sony Ericsson
Pris: 3587:- inkl. moms (utan abb.)
Återförsäljare: Siba© 2019 Omsoc Publishing AB