2006-02-02
Nyhet

Adobe utökar grafiksamarbetet inom OpenHD Alliance

Adobe OpenHD startades i april 2005 av Adobe, Dell, HP, Intel och Microsoft, och utökas nu inom branschsamarbetet Adobe OpenHD Alliance med nya medlemmar. Ttterligare 10 samarbetspartners har nu anslutit sig: AJA, AMD, Blackmagic, Bluefish, CineForm, Focusrite, Huge/Ciprico, Matrox, Nvidia och Rorke. Det utvidgade samarbetet innebär tillsammans med lanseringen av Adobe Production Studio att ytterligare sju nyckelfärdiga OpenHD-anpassade lösningar kommer ut på marknaden med början i februari.

Adobe Production Studio innehåller fyra program i nya versioner: Adobe After Effects 7.0, Adobe Premiere Pro 2.0, Adobe Audition 2.0, Adobe Encore DVD 2.0, samt de senaste versionerna av Adobe Photoshop CS2 och Adobe Illustrator CS2.

Detaljer om hårdvaruspecifikationer, priser och tillgänglighet finns på Adobes webbplats för OpenHD. Huruvida detta kommer att stödjas av Mac OS X och Apple framgår inte men troligen är svaret, åtminstone just nu, nej.© 2019 Omsoc Publishing AB