2006-06-06
Nyhet

Sony lanserar ny kamerafamilj

Med tio megapixels upplösning, 20 tillgängliga objektiv med Carl Zeiss-optik och ett batteri som klarar upp till 750 bilder på en laddning lanserar Sony nu Alfa 100 som beskrivs av Sony som basen i ett komplett kamerasystem. Kamerans CCD_sensor i APS-C-format (15,8mm x 23,6mm) är utrustad med ett RGB primärfärgsfilter skall enligt pressmeddelandet ge “skarpa och detaljrika bilder med ett brett kontrastomfång och fina nyanser”.

Kameran har också något som Sony kallar Super SteadyShot-teknik som ska motverka eventuella vibrationer i kameran genom att CCD-sensorn rör sig i realtid för att kompensera för skakningarna. Eftersom bildstabilisatorn är inbyggd i kamerahuset, elimineras behovet av dyra specialobjektiv med egen bildstabilisator. Super SteadyShot är kompatibel med samtliga Sony a objektiv Ââ makro-, tele- och zoomobjektiv Ââ och kan normalt kompensera för motsvarande 2 Ââ 3,5 exponeringssteg. Detta gör det möjligt att antingen minska ljuskänsligheten för en bättre bildkvalitet eller att få bättre resultat utan rörelseoskärpa vid fotografering i dåliga ljusförhållan den.

Läs mer här.© 2020 Omsoc Publishing AB