2007-08-18
Nyhet

Sony Ericsson P1i – the never ending story

Ni minns säkert att jag testade en Sony Ericsson P1i tidigare här på Macpro. Just den modellen blev min jobbmobil när jag bytte jobb nyligen och jag kan nu rapportera om hur den fungerar med lite hårt användande i ryggen.

Först och främst är e-postklienten usel. Om man som jag försöker synka ner headers för 5000+ mail via IMAP fungerar telelefonen i princip inte efter det. Det går utmärkt på min Nokia E65, skall väl tilläggas.

iSync-integrationen är usel. Sony Ericsson har efter mycket om och men släppt version 1.0.7 av sin plugin, men vad gör det när telefonen kraschar när jag försöker synka via Bluetooth, och i samma veva raderar alla mina kontakter i telefonen…

För att lösa det problemet satte jag mig vid mina barns PC för att installera uppdateringstjänsten Sony Ericsson Update Service, som enligt uppgift ska finnas på CD:n. Endast för WIndows, bör väl tilläggas. Men programvaran finns inte på CD-ROM-skivan. Instället hänvisas jag till supportwebben där det mycket riktigt finns en länk för just uppdateringstjänsten, men den länken leder, givetvis, till en tom webbsida.

Man kan fråga sig varför en toppmodern telefon som P1i inte klarar av att ladda ner uppdateringar av sitt eget operativsystem, när en leksaksprodukt som M600i klarar av det? P1i använder ju UTMS som nätverk så bandbredden är ju knappast ett problem i sammanhanget…

Det förefaller vara allt mer uppenbart att P1i inte är något annat än ännu en i raden av produkter som inte är klara när de lämnar fabriken. Sony Ericssons goda rykte fick sig en rejäl törn i samband med lanseringen av P990i och M600i. Den senare blev till slut en riktigt bra telefon som faktiskt fungerade förhållandevis felfritt, medan den tidigare fortfarande har åtskilliga problem. P1i visar än så länge inga tecken på att vända den här negativa trenden för Sony Ericsson.© 2021 Omsoc Publishing AB